KÖYÜMÜZ

KÖYÜMÜZ

01.01.1970 1738

KÖYÜN KURULUŞU

'YAKUP KÖY' adını kurucusundan almıştır. Balıkesir'in merkez köylerindendir. Balıkesir- Kepsut asfaltı yanından geçer. Anayola uzaklığı 2 km; il merkezine uzaklığı ise 8 km'dir. Köy arazisi tamamen düzlük ve ovalıktır. Kuzeyinden Balıkesir'in kanalizasyonu geçer. Sulama işleri kanal suyu ile yapılır. Köy arazisi geniş ve verimli olduğu için, köy halkının büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Köye 1966 yılında elektrik gelmiştir.

YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER

Köy arazisinin geniş ve verimli olması nedeniyle köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köyün gelirinin % 76'sını bu oluşturur. Köyde kurulmuş olan Tarım Kredi Kooperatifinden alınan bilgilere göre; mısır, salçalık domates ve salçalık biber en çok ekilen ürünlerdir. Bunlardan başka arpa ,buğday ,kavun ,karpuz ,kabak yetiştirilir.


HAYVANCILIK

Köyümüzde hayvancılık ileri bir seviyededir. İnek,manda,koyun,kuzu,at vb. bulunmaktadır. Süt hayvanlarından elde edilen sütler günlük olarak mandıralar tarafından toplanmaktadır. Manda sütünden yapılan kaymak Balıkesir'e her gün satış için götürülür . Tavuk ,kaz ,ördek, hindi vb. kümes hayvanları da beslenir.

EĞİTİM-ÖĞRETİM

İlkokul 1928 yılında iki katlı olarak öğretime açılmış;1974 yılında bu bina yıkılarak tek katlı olarak öğretime devam etmiştir. 1997 yılında sekiz derslikli bir ilköğretim okulunun yapımına başlanmış,1999 Kasım ayında tamamlanan okul,14 ŞUBAT 2000 Tarihinden itibaren 2. kademesiyle birlikte eğitim öğretime açılmıştır. 2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesiyle okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Okulumuzda  Türkçe, Matematik, Fen bilgisi, Sosyal bilgiler, Teknoloji  Tasarım, Bilişim Teknolojileri, ve İngilizce branş öğretmenleri vardır.

SAĞLIK HİZMETLERİ

1997 yılında yapımına başlanan  sağlık evinde,1 tane hemşire köylülere sağlık hizmeti vermektedir. Haftada  bir günde bağlı bulunulan  Karaman köy sağlık ocağından doktor gelerek, hastaları muayene edip ilaç yazmaktadır.